1.Lig 23.Hafta Değerlendirmesi


Maçın hemen başında Adem ile golü bulmak maçı kopartmak adına bizi umutlandırdı,ancak daha sonrasında gelen laubali oyun ve tribündeki gerginlik kimsenin rahat bir maç seyredemiyişine neden oldu.Cem Baki'nin kaçırdığı penaltı ile üst üste iki maçta penaltı atamamış olduk.Maçın sonlarında skor 1-0 iken Cenk'in iki kez üst üste kurtardığı top bizim için dönüm noktası oldu.Daha sonra Yakup'un güzel pasında Yasin maçı kopardığında dakika 84 dü.Maçta 4. sarı katını gören Yasin haftaya oynamıyor.Maçta sakatlanan ve alnına dikiş atılan İsa ile Maç sonrası kaza yapan Mehmet Batdal'ı Allah korudu.Solda oynayan Erkan ve gerçek yeri sol kanat olmayan Emirhan yerine Mehmet Sak-İsa ikilisinin oynaması bizi sevindirdi.İnşallah Emirhan'da forma girer ve orta sahada Yakup'a iyi bir alternatif olur.
Karşıyaka üst üste 4. maçını kazandı ve adeta "Play-Off bu sene" diye haykırdı.Ancak bugünkü gazeteleri açtığımızda başkanları hızını alamamış ilk ikiden bile bahsetmeye başlamış.Zor fikstürlerini göz önünde bulundurmalarını ve kadro darlığı gibi konuları göz ardı etmemelerini hatırlatmak lazım.Maça gelince Olcan 1 gol atıp 1 de asist yapmış,Şehmus ise 5 hafta sonra golle tanışmış.Aydın Çetin ise bu sezon nedense çok tutuk.Bu sezon sadece 2 gol atabildi.Geçen sezon sadece ikinci yarıda 9 gol atmıştı.

Samsun Celil,Caner ve Serkan olmayınca olmuyor.Gün geçtikçe eriyip gidiyorlar.Elazığ'ın tüm maçlarını evde oynayacağını düşünürsek Samsunspor şu an düşme hattında ve bir an önce puan toplayama başlamalı.

İstanbulspor 0-1 Boluspor
Boluspor hafta içinde uğurlu saydıkları Emekli bir imamın, okuduğu duayla gündeme gelmişti.Nitekim Allah dualarını kabul etmiş olacak ki deplasmandan üç puanla döndüler.Üstelik İstanbulspor 44.dakikada Ergun ile bir de penaltı kaçırmış.Geçen haftanın en güzel iki golünü kalesinde gören Ziya bu hafta penaltıyı kurtarmış.71. ve 75. dakikalarda iki takımdan da birer oyuncu atılmış ve 77.dakikada Erol Kapusuz'un yokluğunda kaptan çıkan Mehmet Ayaz üç puanı getirmiş.Geçen sene Kasımpaşa maçından önce yaptıklarıyla çok bedduamızı alan Allum Buker'in İstanbulspor'da olduğunu gözden kaçırmışız.İlerleyen günlerde kendisi ile ilgili mutlaka bir yazı gelecek.

“Güzel insanlarla güzel bir beldedeyiz. Değerli özlerle, güzel sözlerle, güler yüzlerle, senin rızana uygun hareketlerle huzurundayız. Şu anda sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, seni sena eden dilleri, duamıza amin diyenleri, iki cihanda aziz eyle. Biraz sonra kardeşlerimi otobüsteki koltuklarına yerleşmeyi, Bolu'muzdan çıkmayı, güzel bir yolculuktan sonra İstanbul’a varmayı ve otellerine vardıktan sonra yarın maç saatine kadar beklemeyi kendilerine nasip eyle yarab-el alemin. Teknik heyetimize uyanık olmayı, takımımıza güzel taktik vermeyi, sahaya güzel bir şekilde yaymayı, rakibi yenmeyi ve Bolu'muza puanlanlarla dönmeyi ve bizleri sevindirmeyi kendilerine nasip eyle yarab-el alemin. Başta kalecimize karşıdan gelen bütün topları bir panter misali uçarak 90’dan da dahi olsa yakalamayı, defans oyuncularımıza karşıdan gelen bütün topları kesmeyi, kendi arkadaşlarına isabetli pas olarak atmayı, sağ-sol açıklarımıza fırtına gibi esmeyi, santraforumuza güzel orta yapmayı, golcülerimize de 90’dan rakip kaleye topu takmayı nasip eyle yarab-el alemin. Daha çok şeyler isteyeceğiz. İsteyeceklerimiz, isteklerimiz sence malum. Hepsini kabul eyle yarab-el alemin.”


Kartalspor 0-1 Eskişehirspor
Eskişehir geçen hafta Antalya'dan son dakikada haksız penaltı golünün acısını bu hafta seyircisiz oynanan maçta Kartalspor'u Serkan ile 90.dakikada geçerek çıkarmış.Serkan oyuna golü atmadan sadece 5 dakika önce oyuna dahil olmuş.Sergen'in 1 topu da çataldan dönmüş.Eskişehir bu sonuçla ligde liderliğe yükseldi.




Antalyaspor 0-0 Kocaelispor
Antalya'da dostlukları herkes tarafından bilinen iki tribünden de üzülen olmamış.İlk yarı Kocaelispor'da Kılıçarslan inanılmaz kurtarışlar yapmış.İkinci yarıda da Antalya bastırmış.Antalya'nın 1 topu direkten dönmüş Kocaeli 75'de Yasin'in atılmasıyla 10 kişi kalmış ama 1 puanı kurtarmış.

Elazığspor 1-2 Diyarbakırspor
Elazığ kendi evinde kazanmaya başlayıp ligi orta sıralarda bitirir dediksede son 4 maçtır sadece bizi iğrenç bir hakem sayesinde yenebildiler.Bu hafta da Diyarbakır kendi kalesine de gol atarak maçı 2-1 kazanmış.Diyarbakır'da kaleci Atilla ciddi bir biçimde sakatlanmış.Elazığ da ise yeni teknik direktör Adnan Şentürk bu skorla Elazığ kariyerine kötü bir başlangıç yapmış.



Seyircisiz oynanan maçta Giresunspor ilk yarı sonunda Emre Karaman'ın atılmasıyla 10 kişi kalmış.İlk yarı başında ise Levent'in şutunun defansa çarpmasıyla 1-0 öne geçmiş. 10 kişi oynayan Giresun karşısında Malatyaspor beraberliği son dakikada Atilla Birlik'in penaltısıyla kurtarmış.Mustafa Sert 4.sarı kartını görerek haftaya oynayacağımız maçta cezalı duruma düşmüş.Bizimkilerden Ramazan Kahya 90 dakika Serkan Dökme ise 70 dakika oynamış.



K.Erciyesspor 0-0 Orduspor
Bu hafta bu maçın berabere bitmesi en çok ilk altıyı zorlayan takımları sevindirdi.Erciyes evinde son 4 maçını kazanmıştı,kalben beraberlik istek de maç Erciyes'e daha yakın duruyordu.Neyse ki istediğimiz oldu ve maç berabere bitti.Beraberlikle Altay ile ilk altı arasındaki fark 4 puana indi.Her ne kadar işimiz imkansıza yakın zorlukta olsa da hayal etmekle bile içimizi kıpır kıpır ediyor.Maçtan yazacak tek şey ordu kaptanı Mehmet'in Kanlar içinde kalmasına rağmen maçta oynamak için elinden geleni yapmasıydı.



Sakaryaspor 3-2 Gaziantep Bşb
Sakarya içerde aldığı üst üste iki beraberlikten sonra Erman(2) ve Taner ile üç puana ulaşmış ve ilk iki iddaasını sürdürmüş.Erman bu maçla 13.golüne ulaşarak ligdeki en golcü orta saha oyuncusu ünvanını sürdürmüş.Antep Belediye ise Suat Kaya ile geçen sezon bu zamanlar yakaladığı çıkıştan çok uzak.



Fotolar(Sırasıyla):AA,Samsun Haber,Eskişehir Resmi Site,Antalyaspor.Web.tr,Elazığ Gün Işığı,Giresun Son Haber,Ordulu Gençler,Bizim Kocaeli

0 yorum: