1.Lig 22.Hafta Değerlendirmesi

Gaziantep Belediye 0-0 Altay
22 hafta sonra kazanılan penaltıyı kaleci Halit kurtarmış,Yasin penaltıya ek olarak bir net pozisyon daha kaçırmış.Murat Arabacı'nın yazdığına göre en sakin adamlarımızdan Tahir Baba bile devre arasında kaçan pozisyonlara hayıflanmış.Kalemizde ise pek pozisyon vermemişiz.Ligde 8 maçtır yenilmeyen takıma karşı kötü havada sergilenen futbol yazılanlar doğruysa gayet iyi.Buna rağmen artık kabul etmek lazım ki play-off trenine Karşıyaka bindi,Altay binemedi.Artık İsa ve Mehmet Sak'ın sürekli oynadığı bir kadro oluşturarak gelecek sezon için hazırlık yapılmalı.Son olarak serbest vuruşlarda kaleye şut atacak oyuncu eksikliğimizin üzerinde kesinlikle durulmalı.
Antep Belediyede ikinci Suat Kaya dönemi iyi ancak bu gibi takımlar ne uzalır ne kısalır bu nedenle Suat Kaya iyi bir kariyer istiyorsa öncelikle hedefleri daha büyük bir takıma gidip kendini göstermeli ve mümkünse gittiği takımlara Gs'nin altyapısından oyuncular götürmek yerine oradaki imkanları değerlendirmeli.Genç oyuncular Antep'te oynayabilir ama Şampiyonluk için illa ki kodoman topçuya ihtiyaç var.(Oftaş istisnası hariç)

Karşıyaka 1-0 İstanbulspor

Biz play-off trenini kaçırırken KSK bu trene binip sonuna kadar gideceğini gösterdi.Bunda 3 maç üstüste kazanma istikrarı büyük rol oynadı ve taraftarı havaya soktu.Ama bir kaç puan kaybı yakalanan havayı çok çabuk bozar hemşeriden söylemesi.
İstanbulspor ise kadrosunda Deliorman,Ali Şen,Baliç,Bülent Akın ve Tamer Tuna gibi tecrübelileri bulundurmasına rağmen alt liglere doğru batışını durduramayacak gibi görünüyor.

Boluspor 2-2 Diyarbakırspor
Bolu Erol'un ortasıyla 2 gol bulup ilk yarıyı 2-0 önde kapatmış.Ama Diyarbakırspor ikinci yarıda Sinan ile serbest vuruştan 2 tane harika gol bulup maçtan puan almış.Diyarbakır'da 10 numarayı giyen GS çıkışlı Sinan ile ilgili daha fazla bilgi vereceğim.Maçta oynayan eski topçular ise Boluspor'da Sertan Vardar ve Erol Kapusuz;Diyarbakır'da ise İlhan Var.Diyar'da Kral Şadi'nin yedek başlaması ise ilginç.

Elazığspor 0-2 sakaryaspor

Taner Demirbaş ayağının tozulya ilk golünü atmış.Burakla beraber kağıt üstünde en iyi forvet ikililerinden biri olmuşlar.Bizim eskilerden Serkan Kılıç ilk 11 çıkmış,Onur ise sezon genelinde oynamasına rağmen yedek soyunmuş.Bu ikilinin o zamanların vasat Altay'ındaki vasat performanslarına ve Sakarya'daki şimdiki performanslarına bakarsak ilk 2'ye oynamanın tamamen takımın havasında olduğunu söyleyebiliriz herhalde.
Maçta yine zemin kötüymüş ve teknik direktör Erol tok yenilginin bahanesini sahaya çıkarmış.Oysa geçen hafta bizi yenerken kimse zeminden söz etmemişti.Neyse bu gün de kendisi istifa etmiş.Nasıl olsa Elazığ'ın nöbetçi hocalarından biri ve Elazığspor'da yer boşaldığında nasıl olsa geri gelecek.

Mardinspor 0-1 Giresunspor
Mardinspor geçen sene yırtmıştı ama bu sene yırtamayacak gibi.Giresun ise bizim bir türlü puan alamadığımız doğu seferinden 3 puan alarak ortalarda gezimeyi sürdürüyor.Giresun'un golünü İzmirspor çıkışlı 35 numaralı Tolga Çavdar orta yapmak isterken topun falso almasıyla atmış.İlk yarı göze batanlardan Emrah Kol ise 4 haftadır suskun.

Malatyaspor 2-0 Kartalspor

Kadrosuyla ters orantılı bir konumda olan Malatya 5 hafta sonra kaptan Serdar Samatyalı ile kazanmış.Serdar 2.golde topu resmen çatala takmış.

İlk 11'in neredeyse tamamı süper ligde oynayabilecek oyunculardan oluşan takımın bu konumda olması düşündürücü.ilk 11'in neredeyse hepsi tanıdık.Murat Duman, Tayfun Seven,Mustafa Sert,Atilla Birlik,Ramazan Kahya ve Serkan Dökme.
Kartalspor ise son 5 haftanın 4'ünü deplasmanda geçirdi ve sadece iki puan alabildi ve garanti play-off yapar denen takım bir anda yarıştan 1 puan geri düştü.Eski havalarını yakalarlarsa toparlanırlar ama bu sene lige çıkan için şu ana kadar yaptıkları kesinlikle başarıdır.Son olarak pek göz önünde olmayan takımda eski asist kıralı Timuçin ve bilgisayar oyunlarının çok sevdiği ama son üç sezonda sadece 4 gol atabilen Fatih Şen bildiğim futbolcular.

Orduspor 1-1 Samsunspor
İsmail Kartal'ın gelişi Ordu'ya puan anlamında yansımış ve 3 maçta 7 puan almışlardı.Ancak 80'den sonra attıkları golün üstüne yatamayıp beraberliğe razı olmuşlar.İlk yarıda Orduspor kaçırdığı penaltıya çok yanmış olmalı.

Samsun ise Timofte'yi üzmeyi sürdürüp düşme hattına kadar geriledi.Son 5 haftadır aldıkları tek puan Ordu'dan son dakika golüyle geldi.Son 20 dakikayı Celil'in kırmızı görmesiyle 10 kişi oynadıklarını da hatırlatayım.Celil ikinci sarı kartı elle oynamadan yemiş ama top daha çok yere sekip ele çarpmış gibi duruyor görüntülerde.Zaten Celil'de ikinci sarıyı yedikten sonra çıldırmış.
Bizim eskilerden Can Ulun Samsun'a geldiğinden beri ilk 11 çıkmaya devam ediyor.biz çocuğu ilk yarı hep yedek bırakıp sol açık sol açık diye ağlamıştık.

Eskişehirspor 1-1 Antalyaspor

Antalya bence penaltı olmayan bir pozisyonla son dakikada beraberliği jurtarmış.Maçın skorunda daha çok Çoşkun'un kaçırdıkları ve Ferhat'ın kurtardıkları etkili olmuş.Metin Diyadin'i Altay için geçmişteki demeçleri nedeniyle hiç sevmesem de takım kurmayı ve süper lige çıkmayı adet haline getirecek gibi duruyor.Ümit Turmuş ise klasik babacan tavrıyla her gol kaçtıktan sonra klübeden fırlayıp gol kaçırana "bravo" diyerek motive etmeye çalışıyor.

Kocaelispor 3-0 Kayseri Erciyesspor
Kocaeli üst üste 3. maçını kazanıp ilk ikinin 1 puan gerisine kadar geldi.Taner Güleri 2 gol attı ve krallıkta Çoşkun'u geçti.Haftaya Antalya'ya gidiyorlar işleri zor olsada Ümit Turmuş takımını deli gübü üzerlerine sürecektir.Kontralarla galibiyet bile kovalayabilirle.Erciyes'in ise 5 maçta yakaladığı 11 puanlık serisi son buldu.Bizim Haydar ise iki maçtır kadroda yok.

Fotolar sırasıyla:AA,Yeniasır,Bolu Gündem,Elazığ Haber,Giresun Haber,Malatyaspor.org.tr,Ordu Haber52,AA,AA

0 yorum: